MENY

Telefon:
+46 76 831 77 64


E-post:

Vad säger en HR-titel?

En HR person som har varit verksam i några decennier har med all säkerhet haft minst 5 titlar. Titlar som har försökt beskriva vad det är man egentligen gör som HR. Personalassistent, personalchef, HR Officer, HR Business Partner, Talent & Acquisition Manager, Head of People & Culture. Dessa är bara ett axplock av alla titlar det finns för HR att välja mellan.

Det händer att dessa titlar möts av skepsis och förvirring hos verksamheten, vars fokus kanske är att bara ha någon att vända sig till i personalärenden. Men jag tror att denna utveckling går hand i hand med var på den strategiska agendan HR befinner sig. HR har tagit stora kliv från att ha handlat om att ha koll på det administrativa kring anställningar och personal, till att driva strategiska frågor kring ledarskap, medarbetarskap och verksamhetens utveckling. Titlarna säger alltså någonting om vad verksamheten vill fokusera på. 

En lägeskoll på nya roller inom HR ger spännande titlar som Director of Well-being, Climate Change Response Leader och Human-Machine Teaming Manager. Att människan är organisationens viktigaste resurs säger nästan alla, men de som menar det på allvar behöver utmana sig i hur man sätter människan i fokus. Fokus på frågor kring hur människor kan må bra av och på sitt jobb. Fokus på hur vi som människor bidrar till en hållbar utveckling både socialt och miljömässigt. Fokus på vilket värde den mänskliga kontakten tillför i en värld där allt mer kan utföras av robotar. 

För att vara relevant som en framtida arbetsgivare – ta hjälp av din Future of Work Leader!

/Lisa Nisser och FAB HR-teamet