MENY

Telefon:
+46 76 831 77 64


E-post:

Development & Coaching

Development handlar om ett kontinuerligt och livslångt lärande. Genom att ta ett aktivt och medvetet grepp om din utveckling och ditt lärande vässar du din kompetens och din förmåga att möta morgondagens krav.

Utbildning

Vi erbjuder utbildningar och utvecklingsinsatser inom HR och ledarskap, alltid anpassat efter dina behov. Vi driver projekt anpassade efter dina utvecklingsbehov från start till mål. Framgångsrikt, agilt och enkelt.

Nedan ser du några exempel på utbildningar som vi tillhandahåller. Hör gärna av dig för att diskutera dina/era utbildningsbehov.

HR för HR

I denna utbildning får du en struktur att hänga upp ditt HR arbete på. Vi går igenom alla ”måsten” under HR året, de vanligast förekommande HR processerna och hur du skapar trygghet och koll på läget i din organisation.

Målgrupp: HR praktiker som är antingen är nya i sin HR-roll, alternativt som sitter ensamma i sin HR-roll i ett företag eller organisation.
Upplägg: 2 dagar antingen face-to-face eller online
Intresseanmälan och förfrågningar: mejla

Situationsanpassat ledarskap

Lär dig hur du kan bli effektivare i ditt ledarskap. Situationsanpassat ledarskap handlar om att kunna bedöma och anpassa vilken typ av ledarskap dina medarbetare behöver i just den situation de befinner sig.


Målgrupp: Chefer
Upplägg: 1 dag. Face-to-Face alternativt Online
Intresseanmälan och förfrågningar: mejla

Rekrytering

En bra rekryteringsprocess bidrar till att bedriva en träffsäker och proffsig rekrytering som leder till möjligheten att knyta till sig rätt person, med rätt värderingar och kompetenser för rätt roll på företaget.

I den här utbildningen får du lära dig hur du strukturerat och medvetet kan jobba med rekrytering, allt från behovsanalys till signerat anställningsavtal.

Målgrupp: Rekryterande chefer och HR praktiker
Upplägg: 4 timmar. Face-to-Face alternativt Online
Intresseanmälan och förfrågningar: mejla

Coachning

Coaching är ett kraftfullt partnerskap för att utveckla och förstärka lärande och effektivitet. Genom samtal med en coach får du möjlighet att utveckla dina förmågor och på så vis vässa din prestation så att du mer systematiskt når dina mål. Våra coachingupplägg är helt anpassade efter den situation du befinner dig i och är en effektiv metod i förändring.

Vem behöver coaching?

Den som vill utvecklas och få hjälp i att utvecklingen går åt rätt håll och håller tempo.

Du som coachas får störst utväxling av coachingen om du är motiverad till att jobba med dig själv, vill utvecklas och är beredd att göra förändringar i ditt liv. Du kanske står inför en förändring i ditt arbete och behöver stöttning i din nya roll. Kanske har du kört fast och vet inte hur du ska ta dig vidare. Kanske vill du utvecklas som medarbetare eller chef och nå högre resultat.

Coaching fungerar i många olika situationer och ger effekt inte bara för dig som person, utan har även stor bäring på den organisation du jobbar i. En effektivare och mer grundad chef eller medarbetare kommer till stor nytta och glädje för hela organisationen.

Vi på FAB HR är utbildade och erfarna coacher som gärna berättar mer om vad coaching innebär och hur det kan göra skillnad för dig!

Workshop

Har ditt team behov av att sätta strategi, utveckla ert samarbete, sätta formerna för ledningsgruppsarbetet – eller annat behov av en professionellt modererad workshop. För att ta er längre och utmana er hjälper vi till att ta fram formerna för en workshop, moderera den och hjälpa er med den uppföljning och struktur som ni behöver för att få till de långsiktiga förbättringarna.

Tillsammans med er kartlägger vi ert behov och nuläge, vilka områden som vi ska arbeta med och definierar målet/målen med workshopen.

Vi tar fram en projektplan med deadlines, tidsåtgång, aktiviteter och samarbete.

Exempel på fokusområden för en workshop:

  • Strategi för ledningsgrupper
  • Inkluderande arbetsplats
  • Teamutveckling

Upward Feedback

Upward Feedback är verktyget för dig som chef för att få feedback från din grupp. Verktyget gör det möjligt att på ett strukturerat och konstruktivt sätt belysa både styrkor och utvecklingsmöjligheter. Målsättningen med Upward Feedback är att utveckla och optimera mellanmänskliga beteenden, främst för chefen, men även för att stärka kommunikation och samarbete i hela teamet.

Formatet för övningen är workshopbaserat och involverar hela gruppen.

Målgrupp: chefer + team

HR Kick-off

Vill du få en övergripande bild om vad HR är och vilka actions som är aktuella för ditt företag? Då rekommenderar vi att vi träffas för en HR-workshop där vi tar fram en behovsanalys för ditt företag nu och i framtiden. En riktig HR kick-off helt enkelt!